ventilatiesystemen

Alle variaties van ventilatiesystemen met Eltag in Woerden

Ben jij werkzaam in een nieuwbouw gebouw? Dan is de kans groot dat het pand ventilatiesystemen bevat. Sinds 2006 is een ventilatiesysteem namelijk een vereiste bij een nieuwbouwproject of grondige renovatie. Bij Eltag begrijpen we dat een goed geïsoleerd gebouw zonder goede ventilatie kan leiden tot vochtproblemen, schimmels en gezondheidsklachten. Op onze website vind je meer informatie over onze diensten en diverse ventilatiesystemen. In deze teksten duiken we verder in op welke systemen er zijn en wat voor werking ze hebben. Wil je hier meer over weten? Lees dan de volledige tekst.  

Is ventilatie echt belangrijk? 

Waarom ventileren we binnen? Misschien is dit nieuw voor je, maar een gezond en prettig binnenklimaat vereist 20 m³ verse lucht per uur, per persoon. Onvoldoende ventilatie resulteert in het steeds opnieuw inademen van vervuilde lucht. Dit is met name een probleem in nieuwbouw gebouwen en gerenoveerde huizen, dit komt doordat deze gebouwen slecht kunnen ventileren. Om deze reden zijn geautomatiseerd ventilatiesystemen noodzakelijk!  

Gevolgen van slechte ventilatie zijn onder andere een verergering van astma en reuma. Bij toename van huisstofmijt worden hoofdpijn en schimmelvorming verergerd. Daarnaast is een goede ventilatie belangrijk om vochtproblemen en muffe geurtjes tegen te gaan. Door gebrekkige ventilatie ontstaat condensatievocht, maar dat is niet alles! Slechte ventilatie kan zelfs als gevolg hebben dat behang loskomt, maar ook verf, het veroorzaakt houtrot en trekt ongedierte aan.  

Dus om antwoord te geven op de vraag: ’Zijn ventilatiesystemen echt belangrijk?’ ’JA, ventilatie is erg belangrijk!‘.  

Variaties in ventilatiesystemen  

In de tekst hierboven werden verschillende gevolgen van slechte ventilatie benoemd. Gelukkig zijn er ook een hoop manier om slechte ventilatie tegen te gaan. In deze tekst licht Eltag verschillende variaties van ventilatiesystemen toe.  

  • Ventilatiesysteem A: Natuurlijke luchtafvoer en luchtaanvoer

Deze ventilatiesystemen hebben geen mechanische hulp nodig. De toevoer van verse lucht gebeurt op natuurlijke wijze via ingebouwde ventilatieroosters in ramen. De luchtdoorlaatbaarheid van deze roosters kan je zelf beheren. De circulatie van lucht wordt veroorzaakt als deuren en ramen openstaan, om genoeg verse lucht door de kamers te verspreiden is het belangrijk om deze te voorzien van doorvoeropeningen.  

  • Ventilatiesysteem B: Natuurlijke luchtafvoer en mechanische luchttoevoer  

Wanneer natuurlijk toevoer niet haalbaar is, wegens te veel wind of een ingesloten kantoor, kan er gekozen worden voor mechanische luchttoevoer. De naam zegt het eigenlijk al, een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er verse lucht de ruimte ingezogen wordt. Terwijl natuurlijk ventilatie ervoor zorgt dat vervuilde lucht afgevoerd wordt. Dit kan net als bij ventilatiesysteem A door middel van een open raam of deur, maar ook door een ventilator.  

  • Ventilatiesysteem C: Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer  

Als het gebouw grondig gerenoveerd is, kan het mogelijk zijn dat de vervuilde lucht niet op een natuurlijke manier af te voeren is. Om die reden is het verstandig om een ventilatiesysteem aan te schaffen wat met op mechanische wijze lucht afvoert. Hierbij wordt de vervuilde lucht continu aangezogen via luchtkanalen. Het systeem is zelfregelend en ververst de lucht alleen indien nodig.  

  • Ventilatiesysteem D: Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer  

Systeem D is volledig gecontroleerd door mechanische systemen, dit wil zeggen dat de ventilatie volledig geautomatiseerd gebeurt. Een netwerk van leidingen door het gebouw heen verdeeld de lucht via ventilatieroosters zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit wordt ook wel balansventilatie genoemd. Ventilatiesysteem D staat bekend als erg efficiënt en bijzonder energiezuinig.  

ventilatiesystemen

Eltag is jouw partner in de ventilatietechnieken 

Bij Eltag begrijpen we dat ventilatie meer is dan luchtverversing. Het gaat om het creëren van een gezonde werk –en leefomgeving. Ook voorkomt het vochtproblemen en verbetert het de kwaliteit van leven en werken. Kies voor Eltag en neem contact met ons op voor advies en vragen. Dat kan via de website of via het telefoonnummer 0348-415814. Bekijk onze diensten op de website. Ook kan je ons volgen op social media, op Instagram en LinkedIn. 

Eltag Ventilatietechniek geeft lucht!

Locatie Woerden

Pompmolenlaan 25-27
3447 GK Woerden

Locatie Tilburg

J.F. Vlekkeweg 8-4 
5026 RJ Tilburg

Contactgegevens

0348 - 41 58 14

info@eltag.nl


All rights preserved by Chances4u