installatie ventilatiesystemen

Installatie ventilatiesystemen? Wij helpen jou!

Installatie ventilatiesystemen? Dat kan bij ons! Eltag ventilatietechniek kan namelijk ingeschakeld worden voor de levering en installatie van nieuwe ventilatiesystemen. Daarbij staan wij ook klaar voor onderhoud en eventuele storingen. In deze pagina gaan we ons focussen op de installatie van ventilatiesystemen. We bespreken de belangrijkste stappen en aandachtspunten voor het installeren van een ventilatiesysteem. Waar moet jij op letten? Je leest het hieronder.

Aandachtspunten installatie ventilatiesystemen

Een goed functionerend ventilatiesysteem is essentieel voor een gezonde en comfortabele leefomgeving in huis of op kantoor. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse lucht wordt aangevoerd. De 5 belangrijkste stappen voor het installeren van een nieuw ventilatiesysteem worden hieronder op een rijtje gezet.

Stap 1: Bepaal het type ventilatiesysteem

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen. Zo is er een systeem dat alleen mechanisch afzuigt, een systeem dat mechanisch afzuigt en aanvoert, maar ook een systeem dat natuurlijke ventilatie combineert met mechanische ventilatie. Allereerst is het daarom belangrijk dat je bepaalt welk type ventilatiesysteem het beste past bij de specifieke situatie. Kijk hierbij naar de grootte van de ruimte, het aantal personen dat er verblijft en de gewenste luchtkwaliteit. Wil jij meer informatie over de verschillende typen ventilatiesystemen? Lees vooral onze pagina ‘Alles over ventilatiesystemen’.

Stap 2: Maak een plan

Voordat er begonnen kan worden met de installatie van het ventilatiesysteem, is het belangrijk om een plan te maken. Hierbij wordt gekeken naar de beste locatie voor de ventilatiekanalen en roosters. Het is van belang om te zorgen voor een goede verdeling van de roosters, zodat er voldoende lucht wordt afgevoerd en aangevoerd. Houd ook rekening met mogelijke obstakels, zoals muren, plafonds en vloeren.

Stap 3: Installeer de kanalen en roosters

Is jouw plan gemaakt? Super, dan kunnen de kanalen en roosters geïnstalleerd worden! Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afdichting van de kanalen en roosters, om te voorkomen dat er lucht lekt. Daarbij moeten de kanalen en roosters op de juiste manier worden gemonteerd en aangesloten op het ventilatiesysteem.

Stap 4: Installeer het ventilatiesysteem

Als de kanalen en roosters zijn geïnstalleerd, kan het ventilatiesysteem worden geplaatst. Het systeem moet op de juiste manier worden aangesloten op de kanalen en roosters, om te zorgen voor een goede afvoer van de vervuilde lucht naar buiten. Als het ventilatiesysteem geïnstalleerd is kan je naar stap 5.

Stap 5: Test het systeem

Je bent nu bij de stap waarin je het systeem gaat testen. Hierbij wordt er gekeken of het systeem voldoende lucht afvoert en aanvoert. Verder kijk je ook of de luchtkwaliteit voldoet aan de gewenste normen. Als laatste wordt er gecontroleerd of het systeem op de juiste manier functioneert en er geen sprake is van lekkage, dit wil je uiteraard voorkomen.

Installatie ventilatiesystemen via Eltag ventilatietechniek

Heb jij wat gehad aan onze 5 stappen voor het installeren van ventilatiesystemen? Heel goed. Je hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te doen, hier komen wij om de hoek kijken. Wij helpen namelijk graag met het installeren van jouw systeem.

Naast het installeren, kunnen wij je ook helpen met het plegen van regelmatig onderhoud aan het ventilatiesysteem. Zo kunnen eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en opgelost, en blijft het systeem optimaal functioneren. Alles weten over onderhoud van jouw ventilatiesysteem? Lees dan ook onze pagina over ‘Onderhoud ventilatiesystemen is cruciaal!

Meer over ons weten? Bekijk onze diensten of neem gerust contact met ons op voor vragen. Wij staan voor je klaar.

Eltag Ventilatietechniek geeft lucht!

Locatie Woerden

Pompmolenlaan 25-27
3447 GK Woerden

Locatie Tilburg

J.F. Vlekkeweg 8-4 
5026 RJ Tilburg

Contactgegevens

0348 - 41 58 14

info@eltag.nl


All rights preserved by Chances4u