ventilatiekanalen

Profiteer van schone ventilatiekanalen met Eltag!

Ben jij op de hoogte van het belang van een lucht- of ventilatiekanalen voor een optimale luchtkwaliteit op jouw kantoor? De luchtkanalen van Eltag zijn de perfecte aanvulling op een mechanische ventilatiesystemen. Deze systemen centraliseren de luchtverversing, zuigen vervuilde lucht af en brengen frisse lucht via verschillende kanalen terug de ruimte in. Dit is ideaal voor een gezonde leefomgeving en een prettige werkplek. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze tekst en neem contact op met Eltag 

De ventilatiekanalen van Eltag 

Ventilatiekanalen zijn onderdelen van een ventilatiesysteem die worden gebruikt om lucht te transporteren tussen verschillende ruimtes in een gebouw. Dit wist je misschien wel, maar ben je ook bekend met waarom deze systemen zo belangrijk zijn? De kanalen zorgen namelijk voor een goede circulatie van lucht, dit is essentieel voor een prettige luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat. Ventilatiekanalen worden vaak gebruikt in combinatie met ventilatiesystemen, zoals mechanische ventilatie of airconditioning. Dit met als doel om de lucht in een gebouw te vernieuwen en te zuiveren.  

Onze ventilatiekanalen zijn veelzijdig inzetbaar. Ze bestaan uit hoogwaardige buizen, T-stukken, bochten en meer. Deze stukken worden zorgvuldig samengesteld door Eltag zodat jouw kantoor of gebouw een complete lucht- en ventilatiesysteem bevat. De voordelen van onze ventilatiekanalen zijn enorm. Naast het waarborgen van frisse lucht, verminderen ze ook de kans op schimmel- en bacteriegroei. De lucht- en ventilatiekanalen zijn verkrijgbaar in diverse maten, zodat ze perfect passen bij jouw ventilatiesysteem en de luchtkwaliteit in een gebouw optimaliseren.  

Het doel van ventilatiekanalen is om de binnenlucht te verversen, vocht en verontreinigingen te verminderen én een gezond en comfortabel binnenklimaat te handhaven. Een goed ontworpen en geïnstalleerd ventilatiekanaal zorgt voor een optimale luchtcirculatie en draagt bij aan de energie-efficiëntie van het ventilatiesysteem. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de goede werking van de kanalen te waarborgen en de luchtkwaliteit te optimaliseren.  

Het onderhouden en reinigen van ventilatiekanalen 

Het reinigen van een ventilatiekanaal is een belangrijk onderdeel van een ventilatiesysteem, het draagt namelijk bij aan een optimale werking van het systeem en dus een gezonder binnenklimaat. Eltag voert onderhouds- en reinigingswerkzaamheden uit voor jou. In deze tekst lichten we toe hoe we te werk gaan én wat jij kan verwachten.  

  1. Inspectie: Voordat het reinigingsproces begint, voert een professional van Eltag een grondige inspectie uit van de kanalen, ventilatieroosteren, filters en andere componenten. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat de professional hierdoor zicht krijgt op wat er moet gebeuren.  
  2. Voorbereiding: Het ventilatiesysteem wordt uitgeschakeld om de veiligheid van de reinigingsprocedure te waarborgen. Ventilatieroosters worden geopend en toegangspunten worden voorbereid voor de reinigingsapparatuur.  
  3. Verwijderen van vervuiling: Gespecialiseerde reinigingsapparatuur zoals: borstels, perslucht of stofzuigers worden gebruikt om stof, vuil en andere verontreinigingen in de kanalen te verwijderen. Harde vervuiling kan worden los geborsteld, terwijl zachte vervuiling wordt opgezogen.  
  4. Desinfectie: Na het fysiek verwijderen van de vervuilingen, is het nodig om desinfecterende middelen te gebruiken om eventuele achtergebleven bacteriën, schimmels of andere micro-organismen te verwijderen.  

Na het desinfecteren en reinigen van de kanalen wordt alles weer op zijn plaatst gezet. Tijdens dit proces wordt er gekeken naar of sommige onderdelen vervangen moeten worden. Hierna wordt het ventilatiesysteem opnieuw ingeschakeld en wordt er gecontroleerd of alles naar behoren functioneert.  Als laatste stap ontvang jij een detailleert rapport, waarin staat wat er uitgevoerd of vervangen is. Dit rapport is noodzakelijk voor de volgende reiniging of reparatie.  

ventilatiekanalen

Wil je meer informatie over ventilatiekanalen  

Heb jij vragen over het optimaal functioneren van jouw ventilatiesysteem of het reinigen ervan? Neem dan contact op met Eltag! Onze professionals staan klaar om jou vragen rondom ventilatiekanalen te beantwoorden of jouw systemen te reinigen. Op onze website lees je meer over Eltag en onze diensten. Ook kan je ons volgen op social media, via Instagram en LinkedIn. 

Eltag Ventilatietechniek geeft lucht!

Locatie Woerden

Pompmolenlaan 25-27
3447 GK Woerden

Locatie Tilburg

J.F. Vlekkeweg 8-4 
5026 RJ Tilburg

Contactgegevens

0348 - 41 58 14

info@eltag.nl


All rights preserved by Chances4u