Ventilatie service

Wat houdt ventilatie service in?

Ventilatie service houdt in dat er zorg wordt gedragen voor een goede werking van het ventilatiesysteem in een gebouw. Ventilatie is belangrijk om een gezond binnenklimaat te creëren en te behouden. Een goed functionerend ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er voldoende frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd.

Als eerst voeren we een grondige controle uit

Ventilatie service begint met een inspectie van het ventilatiesysteem om te bepalen of het naar behoren functioneert. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de aanvoer van verse lucht, de afvoer van vervuilde lucht en de werking van eventuele filters. Indien nodig worden er reparaties uitgevoerd of onderdelen vervangen.

Vervolgens wordt het systeem gereinigd. Het is belangrijk om het systeem regelmatig te reinigen om de luchtkwaliteit te waarborgen en eventuele problemen te voorkomen. Bij een slecht onderhouden ventilatiesysteem kan er namelijk schimmel- en bacteriegroei ontstaan. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals allergieën en luchtwegproblemen.

Testen met meerdere metingen

Een ander belangrijk aspect van ventilatieservice is het testen van de luchtkwaliteit. Dit gebeurt door middel van metingen van onder andere CO2, fijnstof en vochtigheid. Op basis van deze metingen kan bepaald worden of het ventilatiesysteem naar behoren functioneert en of er eventueel aanpassingen nodig zijn.

 

Onze service

Het belang van goede ventilatie in een gebouw mag niet onderschat worden. Een slecht functionerend ventilatiesysteem kan leiden tot gezondheidsproblemen en een oncomfortabel binnenklimaat. Door regelmatig onderhoud en service te laten uitvoeren, kan dit voorkomen worden. Ventilatie service zorgt ervoor dat het ventilatiesysteem optimaal blijft werken en dat de luchtkwaliteit binnen het gebouw goed op peil blijft. Wij van eltag hebben een eigen storingsdienst, die 24 uur per dag in staat is storingen te verhelpen. We werken hierbij volgens het AWK-keurmerk.

Dit betekent dat wij:

  • binnen 24 uur reageren op een storing
  • bij een spoedeisende storing binnen vier uur ter plaatse zijn
  • wij in geval van storing ook in het weekend tot uw beschikking staan

Tot slot is er ook aandacht voor het onderhoud van het ventilatiesysteem. Dit houdt in dat er periodiek onderhoud wordt uitgevoerd om te zorgen dat het systeem blijft werken zoals het hoort. Dit kan bijvoorbeeld het vervangen van filters zijn of het reinigen van de ventilatiekanalen.

Wilt u meer informatie over onze service en onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website!

Eltag Ventilatietechniek geeft lucht!

Locatie Woerden

Pompmolenlaan 25-27
3447 GK Woerden

Locatie Tilburg

J.F. Vlekkeweg 8-4 
5026 RJ Tilburg

Contactgegevens

0348 - 41 58 14

info@eltag.nl


All rights preserved by Chances4u